1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1010 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Dwaalspoor

Publicatie op: 14-05-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dwaalspoor

169 Hits.
Roosje mag alleen. Ze voelt zich groot en stoer. Vrolijk huppelt ze over de paden. Ineens staat Roosje stil. Ze is de weg kwijt. Stemmen dichtbij, maar niemand te zien. Roosje vindt het eng. Waar moet ze heen? Dikke tranen biggelen over haar wangen. Snikkend roept Roosje om haar moeder, dolend door het hof.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.05.21
Feedback:
Ach, dat sukkeltje. Mooi gevonden.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.05.21
Feedback:
Eerst vond ik het niet grappig, maar zag toen dat het om een afgebakend gebied ging.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.05.21
Feedback:
Grappig Connie! Ik zou alleen proberen om iets meer te varieren in je woordkeuze. Je hebt nu in 55 woorden bijvoorbeeld vier keer Roosje en vier keer ze gebruikt.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Connie van Vuuren 14.05.21
  Daar heb je wel een punt. Ik wilde de zinnen kort en simpel houden en ben er wel mee bezig geweest, maar door het veranderen en inkorten zie ik nu dat er uiteindelijk toch veel herhaling in zit. Bedankt voor je reactie en feedback Janneke.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Inschattingsfout
548
Lezen?
55 woordenverhaal
Beladen
548
Lezen?
Zondagsritueel
525
Lezen?