Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Schaamte

| Ronald Falke

De cassiere keek ons onvoorwaardelijk vriendelijk aan zoals winkelpersoneel dat te allen tijde moet doen, maar ze voegde er een element van meewarigheid aan toe. Vanuit haar lage stoel werd ze weliswaar gedwongen tegen ons op te zien, maar daar had ze dus geen enkele reden voor: wij waren immers ons bankpasje vergeten mee te nemen.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 220

4.55

(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Zondagmorgen.

Geschreven door Tosca van Erp. Geplaatst in Kort verhaal.
Zondagmorgen, zo’n ochtend waar wij vroeger een beetje mochten uitslapen en dan samen een uitgebreid ontbijt kregen en genoten van het lekkers, muziek en de ongedwongen sfe...
Meer lezen van Ronald Falke ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!