1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1002 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 31-07-2021

Hits: 115

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Doodserieus

Aangepast: 31-07-2021

Er bestaat een complottheorie dat de regering het coronavaccin heeft laten mengen met chips (computer, niet paprika) zodat ze ons kunnen traceren. Welnu, dat kunnen ze allang via varia elektronische communicatie middelen. Bovendien, het is vanuit menselijk oogpunt onmogelijk want op z’n meest kunnen twee personen zo’n geheim bewaren, als er één dood is.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.08.21
Feedback:
Goed geschreven, Herscho. Er bestaan verschillende complottheorieën. En dit is er één van.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 01.08.21
  Dank je Ineke. Na de inzending dacht ik: “Is dit eigenlijk wel een 55 verhaal?” Zoals ze hier tegen me zouden zeggen: “You are stretching it”. Misschien was het beter geweest als flitsverhaal.
  • Lieven Vandekerckhove 01.08.21
   Beste Herscho, het is noch een 55 woordenverhaal, noch een flitsverhaal, want het is eenvoudig geen "verhaal".
 • Herscho Duds 01.08.21
  Mee eens Lieven. “Unfortunately not a story but reality”. 55 (en ja, zelfs ook flits) was achteraf gezien de verkeerde rubriek selectie. Bedankt voor de “stern warning”.
  • Herscho Duds 01.08.21
   @ID Helemaal mee eens Ineke, dank je. Inmiddels krijgt dit stukje wel de nodige aandacht, en slechte reclame bestaat toch niet?
  • Ineke Dijkhuis 01.08.21
   Het is soms moeilijk om te kiezen waar een inzending bij hoort. Ik heb daar vaak moeite mee. Ondanks de uitleg. Wanneer is iets een verhaal? En wanneer niet?
   En vaak zijn er verschillende meningen. Als iets me aanspreekt, dan maakt het me soms niet uit onder welke rubriek het eigenlijk hoort. Maar ja, regels moeten er zijn.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Frons
221
Lezen?
Oude wijn
202
Lezen?
55 woordenverhaal
Werklust
181
Lezen?