1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1047 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 05-10-2020

Hits: 350

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Domper

Aangepast: 26-10-2020
Als wou hij niet betrapt worden, keek hij links, rechts, tussen de rekken.
Hij plukte het boek - zijn boek - van tussen de andere auteurs wier naam met een S begon. Aan de stugheid en onwil van de kaft om zich te openen, voelde hij dat in die twee jaar nog niemand het had gelezen.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

15.10.20
Feedback:
Zeker, ook ik vond dit een leuke situatieschets. Wel heb ik bezwaar tegen jouw gebruik van 'wiens'. Bij terugwijzing naar 'auteurs' moet je gebruik maken van het woordje wier (niet alleen vrouwelijk, maar ook meervoud). En misschien zou je 'naam' kunnen vervangen door namen (of nog beter: achternamen). Mocht je in plaats van wier liever van wie de schrijven, dan kan het overbodige 'stugheid en' zonder probleem weggelaten worden. Ik hoop, dat je mijn opbouwend bedoelde kritiek nuttig vindt en niet als een domper beschouwt.
Show more
 • Roel Slabbinck 26.10.20
  Dank je Hans. Terechte opmerking en inmiddels gecorrigeerd. Je kritiek waardeer ik bijzonder. Bedankt ook voor het meedenken.
08.10.20
Feedback:
Leuk!
Show more
07.10.20
Feedback:
Leuk verhaal
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Dierenliefde
435
Lezen?
Beroemd
415
Lezen?
Column
Vriendelijke mensen
350
Lezen?