Voor schrijvers, door schrijvers
955 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

207 Hits

Publicatie op:
Domper
Als wou hij niet betrapt worden, keek hij links, rechts, tussen de rekken.
Hij plukte het boek - zijn boek - van tussen de andere auteurs wier naam met een S begon. Aan de stugheid en onwil van de kaft om zich te openen, voelde hij dat in die twee jaar nog niemand het had gelezen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Domper"

15.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Zeker, ook ik vond dit een leuke situatieschets. Wel heb ik bezwaar tegen jouw gebruik van 'wiens'. Bij terugwijzing naar 'auteurs' moet je gebruik maken van het woordje wier (niet alleen vrouwelijk, maar ook meervoud). En misschien zou je 'naam' kunnen vervangen door namen (of nog beter: achternamen). Mocht je in plaats van wier liever van wie de schrijven, dan kan het overbodige 'stugheid en' zonder probleem weggelaten worden. Ik hoop, dat je mijn opbouwend bedoelde kritiek nuttig vindt en niet als een domper beschouwt.
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Roel Slabbinck 26.10.20
  Dank je Hans. Terechte opmerking en inmiddels gecorrigeerd. Je kritiek waardeer ik bijzonder. Bedankt ook voor het meedenken.

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Double Dutch (353) Eelco Visser 22-04-2020

  Bij een voorstelrondje in internationaal verband vertelt een Nederlander in het Engels dat hij van lezen houdt. Hij zegt: “I like to read romans.” De buitenlandse gasten kijken hem vreemd aan. Een...

  Lees meer: Double Dutch