Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Dinervrienden

| Edith E
Tot in de puntjes verzorgd zitten de vier vrienden van de dinerclub te wachten op de ober. Hun gesprek klinkt geanimeerd.
“Het wordt vis van Felix, wat ik je brom” zegt één van de gasten en likt langs zijn snorharen. Zijn blik is gefixeerd op de keukendeur, die eindelijk opengaat. “Hapjes!” roept een stem.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 178

(De gemiddelde waardering is 3 door 3 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Regendans

Geschreven door Gerrit De Moor. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
De zon brandde vandaag nogmaals heet op onze hoofden. Wanneer dooft die gloeibal en stroomt het water weer overvloedig over de velden?Net als de vorige vijftig weken b...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een mooi opgevoerd toneelstukje.

24, mei, 2020 Ingrid Bruggink

Zinloos

30, mrt, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!