1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1014 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Die zag ik niet aankomen

Publicatie op : 08-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Die zag ik niet aankomen

353 Hits.

We zitten aan tafel. Net pizza gegeten, het is op. Nou ja, op. De kinderen hebben de helft van hun pizza laten staan. Hun cola is wel op, ze zitten nu beurtelings het laatste beetje uit mijn glas te slurpen. Mijn dochter kijkt me aan en vraagt: mam, hoe groot is eigenlijk jouw ecologische voetafdruk?

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.08.20
Feedback:
Heel leuk!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.08.20
Feedback:
Ik vond het een erg leuk stukje!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.08.20
Feedback:
Goed stukje, Annemarie.

Eigenlijk heb je vijf woorden te veel gebruikt. Zie hieronder de voorwaarden van de redactie. Ik begrijp de verwarring. 'inclusief de titel' wordt op de ene pagina niet en op de andere pagina wel vermeld. Zelf ben ik hier pas na een paar jaar achter gekomen. Bij de jaarlijkse 55 woorden-wedstrijd wordt het altijd wél duidelijk aangegeven.

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55, inclusief de titel, woorden worden verteld. Gebruik van afbeeldingen is bij deze schrijfactiviteit niet toegestaan.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 09.08.20
  In dat geval bestaan al mijn stukjes uit teveel woorden. Ik zal voortaan 55 woorden gebruiken, inclusief titel. Bedankt voor de feedback Ewald!
  • Redactie Schrijverspunt 09.08.20
   @Ewald Dank je wel Ewald voor je melding (ontvangen dus.). Het is inderdaad inclusief titel. De tekst waarin deze aanvulling ontbrak is nu aangepast.
  • Ewald Hagedorn 09.08.20
   Graag gedaan, Annemarie. Ik zal een berichtje aan de redactie hierover sturen, zodat ze dit duidelijker kunnen aangeven.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
613
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
525
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
502
Lezen?