55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

80

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
24.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Hans, je hebt mij wel eens laten weten dat je een zwak voor shirts hebt. Ik gun je de beloofde prijs van harte, maar Pinky heeft een hoger doel voor ogen: dat is wel degelijk de 'herschrijf rubriek 'dat kan beter' van start te laten gaan.
Pinky beschikt niet over een Pluslidmaatschap, maar vraagt de redactie van Schrijverspunt gehoor te geven aan dit verzoek en een winnaar aan te wijzen.
Maat (Hans XXXL? Lars S/M?)
Contactgegevens graag naar Pinky sturen.
Mannen, pure klasse!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 25.06.22
    Goed geraden: LARGE met heel veel X-en. Stuur maar niet op, joh. Zonde van het geld. Ik durf zo'n ding met die tekst hier in het maisveld op het platteland niet te dragen. Bedankt intussen voor de geste!
20.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuk!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.