55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De workshop

Publicatie: | Pinky Fitzgerald

 

Op zijn shirt staat de tekst Bad Motherfucker.
Ze leest het met zachte stem voor.


Koen, docent creatief schrijven, klapt enthousiast in zijn handen.
‘Geweldig, Nienke. Wat een openingszin. Daar pak je de lezer echt mee in.’
Nienke bloost. ‘Goh, bedankt Koen.’

‘Felix, nu jouw tekst graag.’

‘Felix?’

‘Ik heb geen tekst, Koen.’

 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
20.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Slordig verhaal: Van wie is dat shirt nou eigenlijk? Kennelijk niet van Felix of Koen. Anders zou Koen immers niet zo enthousiast doen en/of Felix niet zo bescheiden. De kreet Bad Motherfucker op het betreffende shirt is natuurlijk geen (openings)zin- wat de schrijfcoach verder ook mag beweren. En als de voorlaatste twee verhaalregels door dezelfde persoon uitgesproken worden, dan ben je naar mijn smaak al te kwistig geweest met aanhalingstekens. Dat kan beter, kerel. De situatie biedt voldoende mogelijkheden.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Pinky Fitzgerald 17.06.22
  Pinky ligt met een biertje in zijn hangmat, maar gaat toch moeite doen om het stukje uit te leggen. Koen is niet de beste schrijfcoach. Dat vindt cursist Felix ook. het shirt wordt overigens gedragen door de hoofdpersoon uit Nienke haar verhaal/openingszin. Shit, denkt Felix. Ik heb voor die workshop van die sukkel tweehonderd euro neergeteld. Als Koen aan hem vraagt zijn openingszin te delen, voelt hij er niet veel meer voor om het te delen.
  Hans, doe mij nou eens een plezier en herschrijf deze tekst. Dat zou ik oprecht een leuke nieuwe rubriek voor Schrijverspunt vinden. Onder het kopje: 'Dat kan beter' Een ieder ander mag overigens ook een poging doen. Het leuke is namelijk dat Pinky één shirt schenkt met de tekst Bad Motherfucker.
  Geniet allen van het mooie weer en vooral veel schrijfplezier. Pinky gaat weer aan het bier (rijmt ook nog)
  • W.J. (Hans) Villerius 17.06.22
   Aha, dus de eerste regel wordt (zij het dan ook zachtjes) uitgesproken. Nog een reden om het verhaal grondig te reviseren. Dat van die nieuwe rubriek vind ik een zevensterrenidee. Hier heb je ze: * * * * * * *! Ze zijn je van harte gegund.
17.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik heb het een aantal keer gelezen en heb het gevoel dat ik de clue mis....help me out here!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.