1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1014 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De vlieg

Publicatie op : 30-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De vlieg

89 Hits.
 
 
Het zonlicht dat naar binnen schijnt is zo fel dat ze haar ogen dichtknijpt. Even koestert ze de warmte op deze prachtige dag.
 
Gezoem.
 
In een reflex heft ze haar hand op. Voordat ze die met een klap neer laat komen bedenkt ze zich.
Leven en laten leven.
 
Ze glimlacht. Geen dode vandaag.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.09.21
Feedback:
Leuk. Ik zat ook te tellen en kwam tot dezelfde conclusie als Louise.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.08.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.08.21
Feedback:
Een leuk stukje, Wies. Met plezier gelezen.
De volgende keer zou ik de titel niet herhalen. Dan kun je die woorden gebruiken voor de tekst van het verhaal en tussen 'op.Voordat' zit geen spatie. Het let heel nauw bij 55 woordenverhaaltjes. Het moeten er echt 55 zijn. Vandaar 4 sterren, maar nog altijd goed hoor!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • wies van konijnenburg 03.09.21
  Dankjewel, dat klopt. Het was de eerste keer dat ik iets plaatste, kon het niet meer veranderen. Dankjewel voor je reactie.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Mevrouw met de zwarte jas
133
Lezen?
Zestien
77
Lezen?