Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De ontsnapping naar vrijheid.

| Sterre Vos
Hij reed in het donker de snelweg op, terwijl Rolling Stones’ Gimme Shelter uit de radio klonk. De regen begon harder tegen de ramen te tikken, de snelheid voerde op, het geschreeuw werd harder. De nacht werd donkerder. Grijnzend keek hij in zijn achteruitkijkspiegel. Rape, murder, it’s just a shot away.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 290

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De reis

Geschreven door Estelle Endeveld. Geplaatst in Kort verhaal.
"Heb je er zin in," vraagt Joseph die me uit mijn trance haalt met zijn vrolijke opgewekte stem. "Hm... o ja hoor," zeg ik afwezig. "Ho ho, niet te enthousiast hoor." Ja wa...
Meer lezen van Sterre Vos ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!