1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1026 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 30-01-2021

Hits: 345

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De bevalling

Aangepast: 30-01-2021

s’Nachts braken de vliezen. Het vruchtwater kwam met scheutjes. Zes uur van toilet naar bed. s’Ochtends begonnen de weeën die heviger werden. Minuten werden uren. Dit beviel haar niks. Ze kijkt naar de klok. Nog vijf uur en dan is het twintig jaar geleden dat haar zoon geboren werd. Vandaag bevalt zoveel beter.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.02.21
Feedback:
Dit verhaaltje bevalt me wel :)
Show more
 • Annemarie Steenbergen 06.02.21
  Hahahahahahaha ja mij ook! Liever dan een echte bevalling. Bedankt Janneke!
 • Janneke De Leeuw van Weenen 06.02.21
  Tsja, de echte bevalling beviel mij ook minder, maar het leverde wel een stuk meer dan vijf sterren op :) :)
05.02.21
Feedback:
Wijze les, men vergeet de pijn en kijkt naar het resultaat
Show more
03.02.21
Feedback:
Een echt verhaal vind ik dit niet, ook al wordt verwezen naar een dramatische gebeurtenis van 20 jaar terug. En alleen door zelfbedachte woorden te gebruiken heb je de limiet van 55 niet overschreden: 's'Nachts' en 's'Ochtends' bestaan niet. In plaats van het ouderwetse woordje 'des' schrijven we meestal bovenkomma-s. Ben benieuwd, of en hoe je e.e.a. verbetert. Alvast één suggestie: Laat het lidwoord in de titel weg.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
660
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
549
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
543
Lezen?