Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Corona

| Eelco Visser

Het is niet alleen Corona dat door Europa trekt. Schuifelend langs de kiosken in hartje Istanbul krijg ik een tikje op de schouder. De koopman kijkt mij vriendelijk aan:  ‘Nederlander zeker. Alleen maar kijken, kijken, kijken en niet kopen hè.’ Hij heeft gelijk, er is niets van mijn gading. Lekker thuisblijven zou ik zeggen. 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 115

(De gemiddelde waardering is 2 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ik huil

Geschreven door Trees Middelkoop. Geplaatst in Coronavirus.
Ik huil over de wereldHele volkeren zijn ziekIk huil over de dodenDat wil ik zeker nietIk huil mee met de naastenDie blijven vol met smartik huil en leef met allenMet een e...
Actuele Top 3 van deze rubriek

CULTUURVERVAL

04, juni, 2020 W.J. (Hans) Villerius

Venus

29, apr, 2020 Eloy Nooren

Jarig

05, juni, 2020 Eelco Visser
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!