55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Constant hoofdpijn

Publicatie: | Monetta Boersma

Het is in Nederland verboden honden te fokken met een ziekmakend uiterlijk. Ze worden wel geïmporteerd.

Gisteren sprak ik een buurvrouw met twee bruin/ witte hondjes. Ze vertelde dat die constant hoofdpijn hadden. Hun hersenen pasten niet.

“Daarom koop ik ze niet bij een fokker, maar bij het asiel.”

“Ze zijn zo lief.”

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Weer goed beschreven, Monetta.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Verbittering over dierenleed lijkt je voornaamste schrijfdrijfveer. Dat pakt niet altijd even gelukkig uit. De onderhavige tekst vond ik evenwel uitstekend. Slechts één minpuntje: De laatste twee zinnetjes worden door één persoon uitgesproken en behoeven derhalve slechts twee (dubbele) aanhalingstekens, geen vier.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Monetta Boersma 22.12.21
    Bedankt Hans voor je waardering en het wijzen op de aanhalingstekens. Ik zou het zelf geen verbittering noemen, maar meer opkomen voor de dieren. Gelukkig pakt dat meestal heel goed uit. 😀

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.