Voor schrijvers, door schrijvers
Censuur (2)

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden,  inclusief de titel, worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 715

Censuur

Hij is lam geslagen. De schrijver ijsbeert als een gekooide tijger door zijn studeerkamer. Zijn boek is uit de handel genomen. Te opruiend, pervers, grensoverschrijdend zijn de kwalificaties van de boekenstasi.
Hij kijkt uit het raam naar de oude eik: zijn bondgenoot.
Hij zucht, pakt zijn notitieboekje en hij schrijft de eerste zin op.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Pinky Fitzgerald
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 94
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Censuur"

Geschreven door Pinky Fitzgerald . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
04.10.20
Feedback:
Vragen, vragen, vragen…
De schrijver is ‘lam geslagen’. (Waarschijnlijk wordt lamgeslagen bedoeld.) Toch blijkt hij volstrekt geen hinder te ondervinden van zijn apathie: Hij ijsbeert driftig door het studeervertrek. Jazeker, hij ijsbeert. Echter niet als een ordinaire ijsbeer. O nee, hij ijsbeert ‘als een gekooide tijger’. Zit hij daadwerkelijk gevangen? De Duivel mag het weten! Oorzaak? Zijn boek is verboden. Werd de schrijver definitief monddood gemaakt? Nee hoor! Hij heeft immers nog schrijfgerei en produceert zelfs zijn eerste zin- na een zucht geslaakt en een blik naar buiten geworpen te hebben. Fantaseert hij- al schrijvende in zijn notitieboekje- over de oude eik ginder? Bijvoorbeeld dat hij zichzelf er met een stevig koord aan opknoopt? Of dat hij een tak afbreekt om er zijn vijanden mee te tuchtigen? Of spiegelt hij zich aan de eikeltjes van deze ‘bondgenoot’? Al te veel vragen voor zo’n korte tekst, waarin niks gebeurt.
Grammatica & Spelling:
Matig
Passend in deze rubriek:
Beperkt
  • Lezenswaardig:
    40%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!