55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

173

AANGEPAST:

20 maart 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
22.03.22
Graag je feedback a.u.b.:
Waar ken ik dit van?! Dit verhaal doet me wel erg vee denken aan het winnende verhaal van de afgelopen 55 woorden Verhalenwedstrijd. Dat ging ook over een bevalling en augurken. Ik weet niet of het toeval is Eric, maar dat winnende verhaal was in ieder geval niet van jou. Aangezien ik niet in dit soort toeval geloof vind ik het jammer dat een verhaal van iemand anders verbouwd wordt tot een “eigen” versie.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.03.22
Graag je feedback a.u.b.:
Ik vind de inhoud wat gezocht.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.