55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

552

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
20.08.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Om vier redenen niet overtuigend: 1) Politiemannen zijn niet alwetend. Uit de aanblik van een warrig, hulpeloos wijfje kunnen zij onmogelijk afleiden, dat zo iemand geen auto heeft. 2) En op elke bekeuring staat duidelijk, wat je moet doen, als je er eentje ontvangt. 3) Mevrouw spreekt over ‘mijn bonnen’. Maar even verderop laat ze zich ontvallen, dat de buren wel blij zullen zijn, wanneer die dingen verscheurd mogen worden. Dat valt niet met elkaar te rijmen. 4) Bovendien kon het de buren allemaal geen reet schelen. De bonnen lagen toch op straat! Nee, dat vorige stukje over het verscheuren van een vragenlijst vond ik véél leuker.
Show more
3 van de 3 lezers vond deze review nuttig
 • Ineke Dijkhuis 04.08.21
  Hoi Hans,
  Dankjewel voor je feedback. Zoals je het uitlegt, rammelt het inderdaad. Als ik meer had moeten toelichten, zoals bijvoorbeeld de wijkagent, die de vrouw kent, dan zou het geen 55 woorden verhaal meer kunnen zijn.
  Ik heb een vraag aan je. Wat denk je, zou een onderwerp als dit uitgewerkt kunnen worden in een kort verhaal? Dat heb ik namelijk nog nooit gedaan. Vind het moeilijk. Maar als ik dit verhaal zou moeten opschrijven, zonder dat ik aan 55 woorden gebonden ben, zou dat dan ingezonden kunnen worden als een kort verhaal?
  • Ineke Dijkhuis 04.08.21
   @HansVillerius Bedankt voor je antwoord.
   Een sprookje heb ik wel eens ingezonden, maar een kort verhaal dus nog nooit. Ik ga het ooit wel eens proberen.
  • W.J. (Hans) Villerius 04.08.21
   Tuurlijk, inzenden kan altijd. Voor publicatie hoeft ongeloofwaardigheid geen beletsel te wezen. Sprookjesboeken worden nog steeds gelezen.
04.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Een hele mooie. Lekker soepel geschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Lekker gek! Leuk.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.