55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Bestelezertje 1

Publicatie: | Hans Van Battel

Beste lezer,

Ieder die zich geroepen voelt om zijn mening te geven over dit stukje wordt verzocht volledige naam, domicilieadres, telefoonnummer, burgerlijke staat, bankrekeningnummer, BMI en gewicht op te geven, evenals een uitgebreide en grondige motivatie aangaande uw reactie. Dan zal ik zo spoedig mogelijk terug contact met u opnemen.

Vriendelijke groeten,
Hans

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
05.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Waarde heer Van Battel,

Als goede buur en bevriend staatshoofd strekt het mij tot eer te reageren op uw ontroerende stukje.
Mijn telefoon heb ik al lang geleden weggedaan, anders belt mijn moeder mij de hele dag.
Zoals uw wellicht bekend is ben ik gehuwd met een Argentijnse schone die zich koningin Máxima mag noemen. Mijn bankrekeningnummer zou ik oprecht niet weten; mijn lieve echtgenote doet onze financiën. Tja, mijn gewicht en BMI, nogal persoonlijk, maar een vriendelijke Vlaming als u kan ik moeilijk iets weigeren. Ik schommel zo rond de 88 kg en heb een BMI van bijna 24. Te hoog, daar ben ik mij van bewust, maar eens een Bourgondiër, altijd een Bourgondiër.
Tot slot mijn motivatie: mijn waarde Van Battel, doorgaans vind ik al uw werk om te janken zo mooi. Mijn vrouw is meer gecharmeerd van ene Hagedorn, een charlatan uit Amsterdam. Soms doet zij het werkelijk in haar broek van het lachen, maar dat vertel ik u in alle vertrouwen.

Met vriendelijke en koninklijke groet,

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg

Adres: Paleis Noordeinde
Noordeinde 68
2514 GL Den Haag

PS mijn persoonlijk secretaris kunt u bereiken onder telefoonnummer 3170 3624701
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  • Hans Van Battel 05.08.22
    Ik zwijg als het graf! Groeten aan je vrouw! (Misschien lijkt een zekere Helena Matthijssen je iets? Een schone uit Herentals die reikhalzend over haar kloostermuren kijkt...)
05.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Zuster Godelieve, klooster Herentals, 014 123 456, non, geen, 15,7, 46kg. Commentaar is verboden door onze orderegels.
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  • Hans Van Battel 05.08.22
    Een magerzuchtig nonnetje zonder bankrekening??? Ik raad je aan om contact op te nemen met een zekere Ewald Hagedorn, een Bourgondisch dikkertje, die ongetwijfeld met veel gevoel voor humor je armetierig kloosterleventje zal opfleuren.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.