55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Benaming

Publicatie: | Pinky Fitzgerald
 

 

Een onverlaat heeft een letter veranderd op het bordje op de voordeur van hun chalet.
Er staat nu’Bosnicht’ in plaats van ‘Boszicht.’
Goof is woedend. Zijn vriend Harry schudt zijn hoofd. ‘Trek het je niet aan. Goof. We laten het gewoon lekker staan. Kan ons het schelen.’

Goof is nog niet helemaal overtuigd.

 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
12.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Véél leuker dan dat sinterklaasgedicht van gisteren. Alleen jammer van het laatste slappe zinnetje. Daarom hieronder een verbetersuggestie:

Benaming
Een onverlaat heeft een letter veranderd op de voordeur van hun chalet. Er staat nu ‘BOSNICHT’ in plaats van ‘BOSZICHT.’ Goof is woedend. Zijn vriend Harry zegt sussend: ‘Ik zie het al, de Z zat niet stevig. Wacht, we draaien ‘m een kwartslag. Ditmaal gebruiken we een langere schroef. Ziezo, klaar!’ Goof kalmeert gelukkig.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Pinky Fitzgerald 12.08.22
  Beste Hans,

  Hartelijk dank voor jouw feedback! Verdrietig nieuws: Goof is buiten de boot gevallen tijdens de gay pride.
  Het is zoals het is.

  Pinky
  • W.J. (Hans) Villerius 13.08.22
   Och gossie, wat zielig! Nou ja, zoiets kan de beste overkomen, zullen we maar denken. Ook ik ging nat- zij het dan niet op de Amsterdamse grachten, maar thuis tijdens het redigeren van je verhaal: Ik had van de eerste zin natuurlijk een vraag moeten maken.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.