Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 566
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Babyolifantje

| Annette Akkerman
 


Babyolifantje

Sven vraagt steeds of hij net als zijn vriendje een broertje krijgt. De adoptie van een babyolifantje laat hem de vraag even vergeten. Gebiologeerd bekijkt Sven de website van de organisatie. Vandaag zal hij op de kleuterschool erover vertellen. Net voor hij de klas ingaat, vraagt hij: ‘En wanneer kunnen we hem dan ophalen?’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 105

3.755

(De gemiddelde waardering is 3.8 door 4 stem(-men)

Reacties   

# RE: BabyolifantjeLieven Vandekerckhove 21-05-2020 22:30
Innemend mooi.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Kleine Sophie

Geschreven door Martin Reekers. Geplaatst in Kort verhaal.
Het was begin maart. Maartse sneeuwbuien striemden in een stormwind tegen de ramen. Het barre weer buiten accentueerde de veiligheid en warmte van de huiskamer waar kleine ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Coronavrees

13, apr, 2020 Bennie Sieverink
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!