55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

AVONTUUR

Publicatie: | W.J. (Hans) Villerius
We dronken pils in de kroeg.

Adrie moest nodig.

Na twee minuten kwam hij ontredderd terug. Hij klaagde: “Tijdens het pissen kijk ik opzij. Staat Vladimir Poetin naast me. Om te controleren, of ik droom, knijp ik zachtjes in zijn neus. Slaat hij me een blauw oog, de hufter.”

Wij, troostend: “Je bent wakker.”

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik vind het wel grappig en ik gun je zoveel HAns! Ik geef je een hele dikke pluim en een dikke zoen
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 05.07.22
  Nee hè, en dat schrijf je allemaal, terwijl ik je toch een paar dagen terug met klem gezegd had een weekje af te kicken van Schrijverspunt voor je eigen bestwil.
  • Ingrid Karsten 06.07.22
   @Ingrid ja dat kun je wel zeggen hans maar ik vind schrijverspunt wel erg leuk! Ik schrijf graag en het is mijn manier om met stress om te gaan! Ik weet dat ik niet graag buiten kom!
  • W.J. (Hans) Villerius 06.07.22
   @Ingrid Je beklaagde je in één van je laatste stukjes, dat je zo weinig buiten kwam. Naar aanleiding daarvan adviseerde ik je om naar een boekwinkel te wandelen in plaats van je blind te staren op Schrijverspunt.
  • Ingrid Karsten 06.07.22
   waarom heb je dat geschreven? Schrijf ik dan zo bagger? Ik wil toch kunnen genieten van jouw verhaaltjes? Groetjes
03.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een beetje grappig is ie wel, maar ik ben sterker van je gewend, Hans. In de tegenwoordige tijd was ie misschien nog net iets sterker geweest.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 03.07.22
  'Een beetje grappig' is goed genoeg voor mij. In je verbetersuggestie heb ik weinig fiducie.
  • W.J. (Hans) Villerius 03.07.22
   @Ewald Mwa, de kern van dit verhaal wordt toch al in de onvoltooid tegenwoordige tijd verteld aan toehoorders? Nou ja, volgende keer misschien beter. Spasibo zal ik maar zeggen.
  • Ewald Hagedorn 03.07.22
   Mijn persoonlijke ervaring is deze: in de o.t.t. is de lezer getuige van een gebeurtenis. In de o.v.t. is het gisteren gebeurd, vorige week of misschien wel tien jaar geleden. Als lezer ben je je dan toehoorder bij een verhaal dat wordt verteld. Maar nogmaals, dat is persoonlijk en een kwestie van smaak. Wanneer ik mijn eigen verhaaltjes omzet van verleden tijd naar tegenwoordige tijd, vind ik ze vaak beter uit de verf komen.
03.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Uitermate verheffend.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 03.07.22
  Bezig met een 'speciale operatie', een wraakoefening of alleen maar een aanval van humor?
 • Ewald Hagedorn 03.07.22
  Ik denk dat u de grap niet helemaal begrijpt, Helena. Ik leg 'm uit: om te zien of je niet droomt, knijp je doorgaans jezelf in de arm. Adrie, stomdronken, knijpt de man naast hem in de neus. Best grappig bedacht.
  • Helena Mattheyssens 04.07.22
   @Ewald Ik ben geen fan van Rembrandt van Rijn, uitgezonderd 'De Nachtwacht'. Rabelais, Brusselmans... keerden me af van vulgaire literatuur. De wereld zelf wordt al met de dag rauwer. Mijn laatste dag hier. Adieu.
  • Ewald Hagedorn 04.07.22
   @Helena Mattheyssens Piano- en vioolrecitals heb ik nooit gegeven. Schilderijen heb ik wel tentoongesteld én verkocht. Maar u wijkt van het onderwerp af, mevrouw.
   Vast en zeker weet u dat Rembrandt van Rijn een ets van een pissende vrouw heeft gemaakt (een urinerende vrouw, zo u wilt). Ook heeft diezelfde Rembrandt een neukend stelletje geëtst (vermoedelijk prefereert u copulerend).
   Heeft u Jan Wolkers gelezen? Heeft u Herman Brusselmans gelezen? Heeft u Post Office van Charles Bukowski gelezen? Heeft u Rabelais gelezen? Heeft u Céline gelezen? Zo kan ik nog wel even doorgaan, mevrouw. Au revoir en slaap zacht.
  • Helena Mattheyssens 04.07.22
   @Ewald Schrijvers schrijven inderdaad over alles, zonder censuur maar dat betekent niet per se dat ze kunst afleveren. U reageert wel heftig, niet het soort gezelschap dat ik 'frequenteer'. En over mijn boekenkast hebt u absoluut geen weet. Hebt u ooit piano- en vioolrecitals gegeven? Ik wel. Hebt u ooit schilderijen tentoon gesteld met gretige kopers. Ik wel. Schrijven is maar één dimensie van kunst. Hierbij overweeg ik mijn virtuele pen neer te leggen, toch op deze site. Ik wens u een rustige nacht toe.
  • Ewald Hagedorn 03.07.22
   @Helena Mattheyssens We schrijven er niet over??? Wat staat er in vredesnaam in uw boekenkast, mevrouw Mattheyssens? In ieder geval geen literatuur. Schrijvers schrijven namelijk over alles en leggen zichzelf geen censuur op.
  • Helena Mattheyssens 03.07.22
   @Ewald Uiteraard doen we dat maar we schrijven er niet over en noemen het al zeker niet 'pissen'. Een beetje terughoudendheid, zelfs bij dronken mannen?
  • Ewald Hagedorn 03.07.22
   @Helena Mattheyssens Ik ben enorm benieuwd wat u er platvloers aan vindt. Omdat het over plassen gaat? Doen we dat niet allemaal en meerdere keren per dag?
  • Helena Mattheyssens 03.07.22
   Bedankt voor de uitleg, Ewald. Ik had het wel begrepen maar vind gewoon de hele scene nogal platvloers. Heeft niks met wraak of wat dan ook te maken.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.