55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Anja - 4

Publicatie: | Ewald Hagedorn
Aan de euro is Anja nog steeds niet gewend en zij rekent nog altijd alles om naar guldens. Zo kost een volkorenbrood bij Dirk van den Broek twee gulden achttien en betaalt zij veertienhonderddertig gulden huur. Echtgenoot Jos vindt dat klinkklare onzin, maar houdt wijselijk zijn mond. Anja geeft hem wekelijks drieëndertig gulden zakgeld.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
03.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik denk ook nog wel eens in guldens! Raar he? Goed beschreven! Maar die mensen lopen wel een beetje achter!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 03.07.22
  Het kan een leeftijdskwestie zijn. Ikzelf heb ook nog jarenlang in guldens gedacht. Tegenwoordig niet meer, maar ja, de euro is er inmiddels alweer twintig jaar.
  • Ingrid Karsten 07.07.22
   @Ingrid aantijgingen is een verkeerd woord Ewald. Ik bedoel dat ik je kritiek wel kan waarderen. Vergeet aub het woord aantijgingen. Je schrijft zeer kritisch en dat is goed. Groetjes
  • Ewald Hagedorn 06.07.22
   @Ingrid Deze reactie begrijp ik niet, Ingrid. Een aantijging is een kwaadwillige beschuldiging, een verdachtmaking...
  • Ingrid Karsten 03.07.22
   ik vind jouw aantijgingen echt goed

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.