Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Afvallen

| Connie van Vuuren

Verleidingen liggen op de loer. Schreeuwerig in beeld, stilletjes in gedachten. Confronterend en irritant. De moed om te weerstaan zakt soms in mijn schoenen. Volhouden! De juiste paden bewandelen en de lokroep negeren. In de rij, met mijn kar karig gevuld, denk ik aan het doorslaan van de weegschaal. Ik reken af, ook met mezelf.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 340

4.335

(De gemiddelde waardering is 4.3 door 3 stem(-men)

Reacties   

# RE: AfvallenLieven Vandekerckhove 15-12-2019 10:21
Goede moed, Connie! :-)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Edmonia Lewis - zwarte kunst

Geschreven door Dieter Ohler. Geplaatst in Column.
Meer dan ‘dat is schoon’ of ‘dat is niet schoon’ kennen de meeste mensen niet van kunst. Dat moet ook niet van mij, het is gewoon een vaststelling. Ik ben al blij als mens...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!