55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Meedoen?

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Afgevuurd"

© Louisa van den Heerik
03.12.20
Feedback:
Goed spannend verhaal maar ik was ook niet helemaal bevredigd, daarom drie sterren! Dank je wel voor je reacties onder mijn werk ook! Ik lees je graag!
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
02.12.20
Feedback:
Een beetje mysterieus maar wel intrigerend. Eens met Janneke voor wat betreft het twee keer dezelfde zin gebruiken. Dat is jammer.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.12.20
Feedback:
Ik vind twee keer het zou hem fataal worden in 55 woorden niet zo fraai. En voor mijn gevoel is het verhaaltje ook niet echt af. Maar dat kan aan mij liggen :)
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa van den Heerik 03.12.20
  Bedankt voor je feedback. Omdat beide overlijden wilde ik hen een soort van verbinden met elkaar. Vandaar twee keer dezelfde zin. Eerlijk gezegd is het niet echt een verhaal naar mijn zin maar toen had ik m al gepost whahahah

In elke boekenwinkel: