55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

389

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
03.12.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Goed spannend verhaal maar ik was ook niet helemaal bevredigd, daarom drie sterren! Dank je wel voor je reacties onder mijn werk ook! Ik lees je graag!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
02.12.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Een beetje mysterieus maar wel intrigerend. Eens met Janneke voor wat betreft het twee keer dezelfde zin gebruiken. Dat is jammer.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.12.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik vind twee keer het zou hem fataal worden in 55 woorden niet zo fraai. En voor mijn gevoel is het verhaaltje ook niet echt af. Maar dat kan aan mij liggen :)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 03.12.20
    Bedankt voor je feedback. Omdat beide overlijden wilde ik hen een soort van verbinden met elkaar. Vandaar twee keer dezelfde zin. Eerlijk gezegd is het niet echt een verhaal naar mijn zin maar toen had ik m al gepost whahahah
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.