“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Ademnood

Willeke schrikt wakker omdat ze zich akelig en benauwd voelt. Haar rug en borstkas zijn pijnlijk waardoor zij de kracht niet heeft om goed door te ademen. Ze opent haar mond extra ver maar het lukt echt niet. Ze hoest en verslikt zich. Totaal in paniek begint met haar armen te wapperen. ‘Help me!’
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
05.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Zo zonder plot is het meer een soort mededeling dan een verhaal.
Kortademig en benauwd lijkt me dubbelop.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 05.11.21
  Kortademig heeft meer met schrikken en conditie te maken en kan het gevolg van iets medisch zijn. Benauwd is per definitie iets medisch, tenzij je het figuurlijk bedoelt.
  Help me is een open einde...
  • Ewald Hagedorn 05.11.21
   @Louisaw Het woord akelig is hier zeer goed getroffen, want akelig is het zeker. Alleen ben je nu een woordje vergeten: ... begint (ze) met haar armen te wapperen.
  • Louisa Weijenbergh 05.11.21
   @Ewald Ik ga het aanpassen
  • Ewald Hagedorn 05.11.21
   Als COPD-patiënt (sinds mijn kinderjaren) ervaar ik het zo: kortademig is een beetje benauwd, benauwd is enorm kortademig. Naar mijn idee is kortademigheid dus meer een permanente toestand (inderdaad conditie) en/of een voorstadium van benauwdheid, maar tegelijkertijd vind ik het wat dubbelop.