55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

448

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
05.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Zo zonder plot is het meer een soort mededeling dan een verhaal.
Kortademig en benauwd lijkt me dubbelop.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 05.11.21
  Kortademig heeft meer met schrikken en conditie te maken en kan het gevolg van iets medisch zijn. Benauwd is per definitie iets medisch, tenzij je het figuurlijk bedoelt.
  Help me is een open einde...
  • Ewald Hagedorn 05.11.21
   @Louisaw Het woord akelig is hier zeer goed getroffen, want akelig is het zeker. Alleen ben je nu een woordje vergeten: ... begint (ze) met haar armen te wapperen.
  • Louisa Weijenbergh 05.11.21
   @Ewald Ik ga het aanpassen
  • Ewald Hagedorn 05.11.21
   Als COPD-patiënt (sinds mijn kinderjaren) ervaar ik het zo: kortademig is een beetje benauwd, benauwd is enorm kortademig. Naar mijn idee is kortademigheid dus meer een permanente toestand (inderdaad conditie) en/of een voorstadium van benauwdheid, maar tegelijkertijd vind ik het wat dubbelop.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.