1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1021 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Aanhoudende hitte

Publicatie op : 13-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Aanhoudende hitte

370 Hits.
Bij de buren is het al dagenlang dolle pret.
Buurvrouw heeft namelijk een mega zwembad in haar tuin gezet.
Het bad zit vol vrolijke en schaterende kinderen
en dat zal mij allerminst hinderen.
Nee, juist oergezellig vind ik dat
en door zoveel gespetter en ondeugend gespat
heeft mijn tuin tenminste, voldoende water gehad.
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.08.20
Feedback:
De gezelligheid spat er vanaf. Heel leuk!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.08.20
Feedback:
Ik vind hem erg leuk Louise!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.08.20
Feedback:
Je had je stukje ook onder poësie kunnen plaatsen, dat wel, maar het stoort me niet die tekst hier te vinden. Je kon een glimlach op mijn gelaat toveren, en dat is belangrijker.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louise van der Hee 13.08.20
  Dank voor je waardering Lieven en je hebt gelijk. Ik heb vanmorgen ook nog zitten twijfelen, maar vond het ook wel echt een 55 woorden-verhaaltje Wat fijn dat ik een glimlach heb kunnen toveren op je gezicht. Dat is mooi om te horen.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Hij heeft de tijd!
680
Lezen?
55 woordenverhaal
Uitdagende klas
625
Lezen?
55 woordenverhaal
Liever broodjes!
598
Lezen?
55 woordenverhaal
Zij komt eraan!
555
Lezen?
Toeter
424
Lezen?