Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 570
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

55 Wooorden

| Karen Brom
Mijn tuin ziet zo grauw. De laffe schakeringen van kleuren in mijn tuin zijn de schuld van het jaargetijde en de afwezigheid van een doordacht beplantingschema. Een dikke, dampende duif op mijn schutting verraad de kou nog voor ik de deur open. Ik werp hem zijn ontbijt toe en hij valt dankbaar van zijn uitkijkpost.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 939

4.335

(De gemiddelde waardering is 4.3 door 3 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Hammen over de toog!

Geschreven door Pieter Wouter Broekharst. Geplaatst in Kort verhaal.
Hammen over de toog.       Tegen het ochtendgloren viel ik in een droomloze slaap, en dus miste ik het gloren van die ochtend ruimschoots. Daar zit ik n...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Afvalverwerking

26, apr, 2020 Connie van Vuuren

Knuffels tegoed

16, apr, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!