Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 566
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

54 woorden

| Eleni Verheyen
Je liefde verklaren aan iemand, hoe? Ik had al 54 woorden opgeschreven, maar dit leek niet genoeg. Ik wilde er 55, maar dit lukte me niet. Toch beet ik door, en nam ik mijn 54 woorden mee. Ik las ze voor, alle 54. Een kus volgde daarna. Ik noteerde het laatste woord: Hoteldebotel.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 100

(De gemiddelde waardering is 4 door 3 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

M'n eerste liefje (XII)

Geschreven door Hans Van Battel. Geplaatst in Kort verhaal.
Er werd zachtjes op de achterdeur geklopt. Hans knipte vlug het licht uit en opende de deur. Een kleine gestalte stapte geruisloos naar binnen. Hans sloot de deur achter z'...
Meer lezen van Eleni Verheyen ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Anders wachten tot vanmiddag

20, mrt, 2020 Bennie Sieverink

Venus

29, apr, 2020 Eloy Nooren

Sentimenteel

11, mrt, 2020 ria streng
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!