1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1047 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 21-05-2020

Hits: 567

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

5 x 55

Aangepast: 22-05-2020

(Begin 2020 schreef ik vijf onderstaande stukjes van 55 woorden voor een schrijfwedstrijd. Ik was er niet ontevreden over. Ze werden echter van de site verwijderd, toen de wedstrijd voorbij was. Zonde, vond ik. Met herplaatsing hoop ik ze tijdig aan de vergetelheid  ontrukt te hebben.)

 

THEOLOGISCH DEBAT

Dringend oreerde de zendeling: “Jazeker, uniek. Gods Zoon verrichtte talloze wonderen.”

“Wat voor wonderen?”

“Eens bijvoorbeeld liep Hij op water.”

“Op water? En wat, verdomme, is daar nou voor bijzonders aan? Wacht maar tot het vriest! Verschijnen hier honderden schaatsers op de gracht.”

Hoofdschuddend sloeg de ongelovige zijn voordeur voor de gelovige dicht.

 

VOORTSCHRIJDEND INZICHT

De zusjes ruzieden op de achterbank.

Plots kruiste een roodharig dier de rijbaan. Moeder rukte geschrokken aan het autostuur: “Zagen jullie dat? Er schoot zomaar een vos de weg over!”

De jongste: “Wat, wat?”

Belerend snauwde de oudste: “Een schietende vos, stommerd.” Waarna de twijfel toesloeg: “Waar zou hij dat geweer vandaan hebben?”

 

BRUTALE OVERTREDING

Premier Balkenende pleitte in 2013 voor herstel van Normen en Waarden. Wetshandhavers gaven daaraan hun eigen draai…

“Halt!” donderde de straatagent tegen een zonder verlichting fietsende Amsterdammer.

“Waarom?” vroeg deze.

“Ik zie u niet.”

“Dan kan ik toch gewoon verder?”

“Ik zie u wel,” verbeterde de ander.

“In dat geval mag ik verder.”

 

WAN(D)DECORATIE

Na bezichtiging van de jaloersmakende Pindakaasvloer in Museum Boijmans begon artiest Dirk-Jan te tobben. Oogde zijn eigen oeuvre niet hopeloos ouderwets?

Thuisgekomen ging hij aan de slag.

Een dag later reeds stelde een galeriehouder de gecertificeerde productie tentoon. Eigentijdse kunst voor kleinbehuisden met een krappe beurs: 17 betaalbare, bruine boterhammen, ruim belegd met boenwas.

 

WIJSNEUZIGHEID

Twee literaire kemphanen voerden openlijk een onverkwikkelijke polemiek. De romanschrijver werd genadeloos tot ‘Analfabeet’ bestempeld. De criticus werd uitgemaakt voor ‘Taalpolitie’. Na maanden legden ze het bij. Analfabeet schreef: ‘Goet. U hep gewonne! Ik bennun ijkul.’
 
Taalpolitie corrigeerde automatisch: ‘Fout: U hebt gewonnen! Ik ben een eikel.’ En zo haalde Analfabeet alsnog zijn gelijk.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.05.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
AFSCHEIDSWOORDEN
557
Lezen?
Sprookjes
OPERETTESPROOKJE
511
Lezen?
55 woordenverhaal
VALSE BESCHEIDENHEID
496
Lezen?