Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 566
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Kreupelhout

| Marijcke Cauwe

 

De storm is uitgeraasd. Mannen van de groenvoorziening, gehuld in waterdichte pakken en gewapend met een arsenaal aan bijlen en zagen gingen het door de windvlagen gekneusde kreupelhout acht dagen te lijf. In de achterliggende wei die zichtbaar werd, blikten paarden verbaasd hun vernieuwde horizon in.

Een zwerm raven cirkelt ontheemd in het rond.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 59

(De gemiddelde waardering is 3 door 3 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De kok en de meeuw

Geschreven door Kees de Vreugd. Geplaatst in Column.
Het waren een paar zware maanden. Zo zwaar dat ik voor het eerst een Terugblik heb gemist, en deze een dag te laat inlever. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik...
Meer lezen van Marijcke Cauwe ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Anders wachten tot vanmiddag

20, mrt, 2020 Bennie Sieverink
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!